General Awareness Questions:

Welcome to our site.It was Originally Created For Most Important General Knowledge and Awareness for all Competitive Government Exam Like to  SSC,NDA,BANK,WBCS,CGL,UPSC, RAILWAY, STATE JOB.We get More Found Lates Current Affairs,Mock Test,History, Geography, Science Of All Part,Lucent,News Paper Releted G.K and G.A

General Awareness (GA) 2020 questions and answers. Current GA Quiz Questions, News, Topics – DailyEducation.in.com

                               Let’s Start

1. Networkrk of networks is known as ?



A. intranet. B. internet.

C. Local Area Network D. WAN.



Ans:- B



2. “point-to-point” transmission with one sender and one receiver is sometimes called?



A. multicasting. B. unicasting.

C. personal area network D. LAN.



Ans:- B



3. The entities comprising the correspondinglayers on different machine are called ?



A. protocol. B. peers.

C. interface. D. flow control.



Ans:- B



4. When the packets are small and all the same size, they are often called ?



A. packet switched. B. cells.

C. circuit switched. D. virtual circuit.



Ans:- B



5. A collection of interconnected networks is called ?



A. internet. B. intranet.

C. topology. D. interface.



Ans:- A



6. Starting around 1988, the more advanced ______ twisted pairs were introduced?



A. category3. B. category5.

C. category 8. D. category10.



Ans:- B



7. Each ray is said to have a different mode, so a fiber having this property is called ?



A. unimode. B. singlemode.

C. multimode. D. triplemode.



Ans:- C



8. The number of oscillations per second of a wave is called ?



A. wavelength. B. frequency.

C. spectrum. D. sequence.



Ans:- B



9. Most governments have set aside some

frequency bands called the _______ bands for unlicense usage ?



A. IFS B. ISM

C. IRS D. IVS



Ans:- B



10. The downward beams of a satellite can be broad, covering a substantial fraction of the earth’s surface or narrow, covering an area only hundreds of kilometers in diameter. This mode of operation is known as a ____?



A. bent pipe. B. foot print.

C. uplink. D. downlink.



Ans:- A



11. The first geostationary satellite had a single spatial beam that illuminated about 1/3 of the earth’s surface called its _______?



A. bent pipe. B. downlink.

C. foot print. D. uplink.



Ans:- C



12. Each end office has a number of outgoing lines to one or more nearby switching centers called ______?



A. toll connecting trunks. B. toll office.

C. local loop. D. end office.



Ans:- B



13. What is the maximum length of STP?



A. 100 ft. B. 200ft.

C. 100m. D. 200m.



Ans:- D



14. ISDN is an example of _______network.



A. packet switched. B. circuit switched.

C. frame relay. D. ring based.



Ans:- B



15. What is the maximum data capacity of STP?



A. 10 mbps. B. 100 mbps.

C. 1000 mbps. D. 10000 mbps.



Ans:- B



16. In ______ topology if the computer cable is broken, networks get down ?



A. bus. B. ring.

C. star. D. irregular.



Ans:- A



17. Terminators are used in________ topology ?



A. bus B. ring.

C. star. D. irregular.



Ans:- A



18. ________ layer decides which physical path the data should take ?



A. Network. B. Transport.

C. Physical. D. Data Link.



Ans:- C



19. Print server uses spool which is a ______ that holds data before it is send to the printer ?



A. queue. B. buffer.

C. node. D. ring.



Ans:- B



20. The ______ portion of LAN managementsoftware restricts access, records useractivities and audit data etc ?



A. Configuration management.

B. Security management.

C. Performance management.

D. Resource management.



Ans:- C



21. FDDI is a _______ network.



A. ring. B. star.

C. mesh. D. bus.



Ans:- A



22. A distributed network configuration in which all data/information pass through a central computer is _______ network.



A. ring. B. star.

C. mesh. D. bus.



Ans:- B



23. The most flexibility in how devices are wired together is provided by ______?



A. ring. B. star.

C. mesh. D. bus.



Ans:- A



24. A central computer surrounded by one or more satellite computers is _______?



A. ring. B. star.

C. mesh. D. bus.



Ans:- B



25. The internet is divided into over 200 top level __________?



A. domain. B. websites.

C. webpages. D. crawlers.



Ans:- A



26. Every domain can have a set of ______

records associated with it ?



A. DNS. B. mail.

C. resource. D. websites.



Ans:- C



27. GIF standard topology ?



A. Group Interchange Format.

B. Graphical Interchange Format.

C. Group Information Format.

D. Graphical Information Format.



Ans:- B



28. __________ is the loss of energy as the signal propagates outward ?



A. Attenuation. B. Distortion.

C. Noise. D. Baud.



Ans:- A



29. Sending packets to a group of stations is known as ?



A. broadcasting. B. multicasting.

C. unicasting. D. point-to-point.



Ans:- D



30. Each area has a _________ agent which keeps track of all mobile hosts visiting the area ?



A. mobile. B. home.

C. visitor. D. foreign.



Ans:- B



31. Ad-hoc networks are also called as ?



A. MAN. B. MANET.

C. LAN. D. LANET.



Ans:- B



32. An example for dynamic routing algorithm is ?



A. Shortest path. B. Flooding.

C. Dijkstra. D. Distance vector.



Ans:- D



33. ISO stands for _____________?



A. International Standard Organization.

B. International Student Organization.

C. Integrated Services Organization.

D. Integrated standard organization.



Ans:- A



34. If a computer on the network shares resources for others to use, it is called _____ ?



A. server. B. client.

C. mainframe. D. microcomputer.



Ans:- A



35. For large networks _____ topology is used ?



A. bus. B. ring.

C. star. D. irregular.



Ans:- C



36. X.25 is an example of __________ network.



A. packet switched. B. circuit switched ?

C. frame relay. D. ring based.



Ans:- A



37. A computer networks can provide a powerful _________ among employees?



A. communication medium.

B. community development.

C. relationship development.

D. relationship medium.



Ans:- A



38. When a packet with the code is transmitted, it is received and processed by every machine on the network. This mode of operation is called ?



A. broadcasting. B. multi casting.

C. unicasting. D. point-to-point.



Ans:- A









Related to,

MOST IMPORTANT GENERAL AWARENESS QUESTIONS AND ANSWER ON 2020